változást!

A blog célja nem más mint, felhívni a figyelmet a jelenkori társadalom problémáira. Tisztelt látogató, termékek, szolgáltatások, nem a témához kapcsolódó weboldalak reklámozása még a kommentekben is TILOS, ellenkező esetben a komment törölve lesz.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Kiút...

2010.02.10. 16:46 | Lev90 | Szólj hozzá!

Igazából a cím megfogamalmazása nem tükrözi a poszt tényleges mondanivalóját. Az új irányzat inkább találóbb.

Jelenlegi társadalmunknak számos problémája, hibája van. Kezdve a társadalmi egyenlőtlenséggel, a bűnözéssel, környezetszennyezéssel, háborúkkal. Ezek a problémák magábol a monetáris társadalmi rendszerből fakadnak. Minden a pénz és a profit megszerzése, megtartása következményeként jelent meg.

Az egyetlen megoldás az ha alapjaiban alakítjuk át a társadalmi rendszerünket.

A most leírt, felvázolt új irányzat, nem az én agyszüleményem. Ez a Jacque Fresco és Roxanne Meadows álltal felvázolt Vénusz projekt és Zeitgeist mozgalom, melyben egy pénz és profit nélkül működő, technikailag magasan fejlett, globális emberi társadalmat állmodtak meg. Ebben a társadalomban minden egyes ember egyenlően hozzájuthat a javakhoz, szolgáltatásokhoz pénz vagy ellenszolgáltatás nélkül, nem lennének háborúk, bűnözés, felesleges energia és erőforrás pazarlás, társadalmi rétegződés.Ez az úgynevezett erőforrás alapú társadalom. Ebben a társadalomban a hibákat nem a "tünetek" kezelésével, a hiba elrejtésével orvosolnák (jelenleg a probláink nagy részét így kezelik), hanem a problémát okának megszüntetésével kezelnének.

Ezeken a weboldalakon részletesebb infót szerezhettek a Vénusz projektel és a Zeitgeist mozgalommal kapcsolatban:

www.thevenusproject.com

www.thezeitgeistmovement.com

www.zeitgeisthungary.com (ez a zeitgeist mozgalom regionális, magyar oldala)

Én elolvastam a nonprofit kiadványokat és megnéztem a nonprofit célu filmeket a témával kapcsolatban, amit ott olvastam, láttam az nem egy tökéletes társadalom terve, de jelentősen jobb, fentarthatóbb, élhetőbb, civilizáltabb társadalom mint a jelenlegi. Úgy gondolom hogy, a jelenlegi helyzetnél rosszabb már csak a globális méretű katonai diktatúra, vagy a nukleáris háború lehet.

Megjegyezném hogy, még a vénusz proljek megalkotója szerint sem létezik tökéletes társadalom. Ez szerintem is így van, mivel problémák, nehézségek mindig is voltak, vannak és lesznek is, csak az nem mindegy hogy, hogyan állunk a problémához, közönnyel, megvetéssel, nemtörődömséggel nézünk az elénk gördülő akadájokra, vagy lehetőségnek fogjuk fel őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozast.blog.hu/api/trackback/id/tr321746848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása